Monday, March 16, 2015

#fifyaddam Engagement Day

Assalamualaikum hai!

Syukur alhamdulillah almost 3 month being Addam's fiancee. Ya bukan senang nak ke arah ini. Dari alam percintaan nak ke alam pertunangan, macam-macam halangan dan dugaan. Baru tahu betapa susahnya menuju ke alam ini. Tapi syukur everything went well, setelah 4 tahun lebih berkawan, pada 20 December 2014, kite officially reserved by my mr Addam. Alhamdulillah alhamdulillah..


Alhamdulillah..  Pernah terfikir tidak akan bertunang sebab cik abang cakap mungkin taknak sebab dugaannya berat, ntah macam mana boleh sampai ke arah ni. 


Nervous moment ever. Malu-malu kucing rasa bila nak disarungkan cincin. Oh ya ni bakal mak mertua kite.


gadis gadis kite.


saudara-mara dan teman rapat.


outdoor.


photo by : qhaleshgraphy (IG/FB)

Ikutkan pada angan-angan pada mulanya memang nak tunang pakai baju macam trend sekarang lepas tu terfikir, kalau tunang dah nak macam kahwin, nanti kahwin nak macam mana? So try menggunakan bajet yang minima. 

Tak sangka jugak akan ada pelamin sebab terfikir nak buat idea DIY je tapi sebabkan buat dekat kampung, nak DIY sangat pun tak boleh sebab barang semua takde. And tercetusnya idea dari kakak sepupu untuk cari pelamin dari kawan beliau. Suka sangat pelamin dia, simple but nice sangat. Murah pun murah. Google area Johor kebanyakan pelamin cost nya about RM450 plus. Kalah kat KL, sini RM250 pun boleh dapat.

Beruntung sebab ada tulang belakang seperti mereka ni. About make up pulak memang tak perlu risau sebab kite memang ada kawan serba boleh so kawan kite Ti Syuhada ni yang mekapkan.

Sepatutnya baju tunang kite lain, warna peach and blue but mini pelamin dah decide warna purple gini so tukar lah baju tunang kaler pink belacan ni. And outfit dari atas sampai bawah idea dari Zulaikha. Dia yang tolong setelkn.

Oh ya, bunga tangan tu kite beli online, boleh la jenguk IG or FB  : Butik Airis Arissa.


Selesai sudah. A few months more akan ke new step. Doakan kite semoga semuanya berjalan dengan lancar. 

Thanks sudi baca!



pen merah pen biru, you marah ILOVEYOU

1 comment: