Monday, March 09, 2015

#addamturns27th


Salam hai. 

It has been a long time, Ok setiap kali update setiap kali tu akan cakap benda yang sama, cliche sangat. Sebenarnya rindu sangat nak update!! Serius tak tipu. Rasa macam banyak sangat benda menarik tapi tak tertulis.

Ini cerita last year ye, last year. 

Al-kisahnya pada tanggal 27 September 2014, malam tu nak buat suprise birthday party untuk buah hati kite ni haa. Macam-macam plan dah buat dengan kawan tulang belakang kite si Leya. Konon nak buat candle light dinner la macam-macam la. At last dapat tahu cik abang kite ada futsal pulak malam tu. Futsal pulak pukul 11-12malam pulak tu, memang timing lari la cite dia. 

So tukar plan. Petang tu kite dengan Leya memang dah rushing gila sebab plan nak serbu tempat futsal dia pukul 11 lebih. So gugel gugel cari kedai belon, so jumpa kedai belon area Kepong. Tak berapa nak ingat nama kedai dia tapi area belakang carefour kepong. Memang situ semua jual macam-macam jenis belon.


Rambang mata jadinya, rasanya hampir satu jam jugak la kat situ. Lepastu akhirnya kite decide tuk pilih belon warna merah dan putih. 



Tadaaa ini hasilnya, macam tak kena sangat combination-nya tapi okay la puas hati. Takdela mahal sangat kot, kira berbaloi la jugak. Yang mahal tu belon yang ada HAPPY BIRTHDAY tu je.

Ok berbalik kepada plan. 

Malam tu dalam pukul 10 lebih macam tu kite wish awai-awai happy birthday konon nak tido, siap post gambaq coc ni ha kat instagram, gigihla dok susun base gini.


Si dia pun percaya. And kite dengan  Leya pun bergerak mengikut perancangan, dari Kepong ke TSB Sg Buloh..


Nasib la ada sorang kawan lagi jadi informer, si Wanie. Dia la yang bagitahu si buah hati kite ni dah sampai ke belum kat TSB tu so kite tunggu la dalam kereta n inilah jadinya.



Get ready kat kereta dia. Nebes dia ya Allah.. Tak tipu.


Sampai je kite serbu dia, nyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY ramai-ramai dengan kawan dia. Kawan-kawan dia ada yang dah tahu plan ni so smooth sikit plan. Yayyy berjaya buat suprise and he wasnt expecting this pun. Seronok tengok awak happy! Oh ya kek tu kite tempah dekat wardmate kite punya kawan.



Selamat Hari Lahir yang ke 27 pada 28th September buah hati kite, Addam yang dulunya kite panggil 'double D' masa kite crush kan awak, yang sekarang ni dah jadi tunang kite, yang lepas ni lagi a few months akan jadi suami kite. Kite tak harap apa sangat, just harap awak happy dan akan lagi happy dengan kite. Walaupun ni dah basi tapi fresh lagi dalam ingatan. :)



Dan korang-korang yang banyak tolong untuk jadikan semua ni 'menjadi'. TERIMA KASIH!!
 Terima kasih Leya, Wanie, Addin dan semuaaaaa!!

Fuhhhhh! Lega dah habis....

Thanks sudi baca!




pen merah pen biru, you marah ILOVEYOU

No comments:

Post a Comment