Thursday, April 11, 2013

Big Day : Convocation Day, PICC.

Assalamualaikum..

Ini cerita memang dah lama nak story tapi asyik lupa dan takde kesempatan. On 17th December, my big day! Convocation Day. Finally after 3 years berhempas pulas sampai repeat beberapa paper, sampai rasa hampir give up nak further study. Tu dia, pejam celik pejam celik dah habis belajar. Memang tak sangka. Bila difikirkan balik, macam tak percaya je I've been through all this.

Pernah sekali dulu rasa give nak study sampai apply kerja as pembantu pentadbiran kat spa, dipanggil untuk interview tapi tak pergi sebab masa tu ada kelas, tak berani nak skip. Ingatkan takkan jadi nurse, tuptaptuptap yay I am State Registered Nurse now. Teringat dulu, kalau hampir give up nak study je mesti layan lagu The Climb by Miley Cyrus. Sampai salin lirik dia tampal kat dinding, pembakar semangat la katakan. Hihi.

Ok back to the story, convocation day kat PICC, Putrajaya. Beribu-ribu bekas pelajar KPJ International College yang menghadirkan diri untuk menerima diploma masing-masing, ada juga degree dan sebagainya.

Proud to be me.

Selepas tamatnya majlis, meet my bestfriend. Dia amikkan gambar ni :)

Thank you darling for coming and bagi cute teddy bear tu.

Paling best konvo dgn cik abang. Medical Imaging vs Nursing. Masa ni kejap je jumpa cik abang sebab dia nak balik terus dgn Puan Emak dan Encik Ayah beliau. Sempat la snap picture bersama dua tiga keping.

Luar dewan. Both of them. Bestfriends. Thank you thank you for coming :)

Ini hero kite, my handsome abah. Encik Mohd Noor. I'm his princess. Kikiki.. "hey mum, this is for you too.. Wish you were here to be with us and see me on the stage" :')

Ini teman gado-gado. My bestfriends forever. Syuhada gave me the flowers. Her handmade. Terharu... :') Thank you for coming Syuhada and husband.

 Part of me.

See my smile! I am happy girl. :D


I'm officially graduated, Diploma in Nursing.

Thank you to all yang bagi support selama ni. Tak kira sama ada abah, my big family, kawan-kawan, encik boipreng, encik skandal opsss dan semua yang wujud dalam hidup Nurul Afikah ni. Terima kasih banyak-banyak. Tanpa anda semua, kite takkan sampai ke sini. *macam menang award pulak*

Gambar-gambar dengan girlfriends KPJ tak sempat amik. Al-maklumlah masa ni pakai hp biase je. So memang takde gambar-gambar dgn mereka.




pen merah pen biru, you marah ILOVEYOU

2 comments:

  1. salam, sya nk tanya?? belajar d KPJ ok ke?? lpas belajar, trus keja dgn kpj ke or no job after study??? sya risau nk gi ke tak..>.<

    ReplyDelete
  2. Salam, sya nk tnya?? study d kpj nie ok x???
    lpas belajr, trus keje dgn dieorg ka or kena cari job sendiri after study??? sya takot masa depan x terjamin?? interview die susah x??? sya risau sgt!!! >.<

    ReplyDelete